01.06.2014 10:27

Mexico verslaat Ecuador in oefenduel

Het moment vlak na de harde botsing tussen Luis Montes (r.) en Segundo Castillo (l.). (01-06-2014)

Het Mexicaans elftal lijkt klaar voor het WK dat over iets meer dan tien dagen begint. Nadat de Zuid-Amerikanen donderdagavond Israël met 3-0 aan de kant zetten, werd zaterdagavond Ecuador met 3-1 verslagen.

Ondanks de overwinning zullen de Mexicanen niet met een lach op hun gezicht het veld hebben verlaten. Vlak voor rust moest de maker van de 1-0, Luis Montes, de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. De Mexicaan brak zijn been na een vervelende botsing met Segundo Castillo en mist het WK. Castillo moest het veld ook verlaten met een blessure.

Naast Montes, verloor het Mexicaans elftal zaterdag ook aanvoerder Rafael Márquez. De verdediger (ex-FC Barcelona) viel uit met een spierblessure.

De andere twee doelpunten Mexicaanse doelpunten werd gemaakt door Marco Fabián en Giovani dos Santos. Namens Ecuador redde Enner Valencia tien minuten voor tijd de eer.