02.06.2014 12:32

Van Hanegem heeft lof voor controleurs

Het Nederlands elftal speelde afgelopen zaterdag met Jonathan de Guzmán en Nigel de Jong in de basis. Willem van Hanegem had, vooral voor eerstgenoemde, niets dan lof.

De voormalig speler van Feyenoord is van mening dat de controleurs bij Oranje van groot belang zijn. "Ze zien eerder dan wie ook wat de tegenstander gaat doen en zitten overal tussen. Het zijn de mannen die bij balverlies de bal weer heroveren en eenmaal in bezit een diepe bal durven te geven. Ik kan dat niet genoeg benadrukken, dit zijn de echte sterkmakers zonder wie de briljante voetballers niet kunnen uitblinken."

Van Hanegem is positief verrast door de ontwikkeling van De Guzmán. "Die heeft echt wat bijgeleerd in Engeland", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik vond hem vroeger een aardige voetballer met een goeie vrije trap. Hij kan nu veel meer en is een onverzettelijke speler geworden. Hij is een type als Clasie, eentje met een goed oog voor wat de tegenstander van plan is. Met zulke jongens verlies je niet zomaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner