05.06.2014 10:02

Wijnaldum geeft Oranje een kans op het WK

Georginio Wijnaldum is wellicht één van de verrassingen in de selectie van Louis van Gaal. Waar Nederland weinig vertrouwen heeft in haar eigen elftal, daar denkt de middenvelder van PSV anders over.

RTV Rijnmond vroeg de Rotterdammer wat er mogelijk is in Brazilië. "Alles", vertelt Wijnaldum. "Je kon het zien met Atlético. Niemand had begin dit seizoen verwacht dat ze zo ver zouden komen; het kampioenschap en de finale van de Champions League. Op het EK had je Griekenland (2004), Italië die het WK won (2006). Als je het als team goed doet, kan je heel ver komen. Dat zal altijd zo blijven."

Mocht Oranje daadwerkelijk willen verrassen, dan moet het op het WK beter spelen. Tegen Wales begon het Nederlands elftal in een 4-4-2 opstelling en dat ging niet al te best. "Natuurlijk is het nieuw voor iedereen en moeilijk omdat je voor het eerst in zo’n samenstelling speelt. Het is natuurlijk zoeken, ik had ook niet verwacht dat het in één keer goed zou gaan. Maar het gaat steeds beter."

Wijnaldum kan bij Oranje op meerdere posities spelen. "Maar het kan soms ook in je nadeel werken. Het is lange tijd een nadeel geweest omdat ik bij PSV ook veel rechtsbuiten heb moeten spelen. Nu gebruiken ze me voor de posities op het middenveld, dat is wel lekker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner