05.06.2014 14:20

Koeman mist drang naar voren bij Oranje

Oranje maakte woensdagavond tegen Wales geen sterke indruk. Ronald Koeman denkt dat het Nederlands elftal het in Brazilië alleen maar beter kan doen.

"Voor de wedstrijd had ik er wat meer vertrouwen in", begint Koeman op Helden Online. "Het is een slim systeem dat ze spelen, want je geeft zo minder weg. Maar het vertoonde spel was niet goed. De eerste twintig minuten waren matig, de lange bal werd te veel gehanteerd en ik miste de drang naar voren."

"Bruno Martins Indi kreeg heel veel tijd en ruimte om op te bouwen, op te komen en druk te zetten. Dat is alleen niet zijn sterkste punt. En juist in het systeem dat Oranje wil hanteren is het belangrijk om dat wel te doen zodat je verder vooruit kan voetballen. Dat gebeurde tegen Wales te weinig", vervolgt de trainer, die naar verluidt bij Southampton aan de slag gaat.

"Ook tijdens de wedstrijd merkte ik verschillende keren dat ze zoekend waren. Dat is geen goed teken. Er is nog maar weinig tijd om het systeem eigen te maken. Met alle respect voor Wales, maar Spanje straft het door Oranje vertoonde voetbal af. Tegen Spanje zal Nederland echt eerder druk naar voren moeten zetten, veel minder ruimte weg moeten geven en voor lief nemen dat ze minder balbezit hebben."

"Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin Van Persie zullen enorm belangrijk worden, dat is duidelijk. Alleen Van Persie oogt nog niet helemaal fit. Tegen Wales was het vertoonde spel niet goed, maar er gebeurde ook nog genoeg positiefs. Sneijder had een goede assist en een aantal goede passes, Arjen Robben was dreigend en Nigel de Jong was sterk. Ik denk dat het op het WK alleen maar beter kan gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner