07.06.2014 09:09

Portugal in blessuretijd langs Mexico

Een prachtige kopbal van Bruno Alves heeft Portugal vrijdag in Foxborough in blessuretijd alsnog langs Mexico geholpen. Alves passeerde doelman Guillermo Ochoa in de 93e minuut op aangeven van Joao Moutinho waardoor de Portugezen hun laatste oefenduel voor het WK met 1-0 wonnen.

Bij Portugal, dat Cristiano Ronaldo vooralsnog mist vanwege klachten aan knie en dijbeen, was Eduardo de uitblinker. Mexico domineerde met name in de eerste helft maar de doelman redde op inzetten van Hector Herrera, tweemaal, en Alan Pulido. Portugal treft in zijn eerste WK-wedstrijd Duitsland, Mexico begint met een duel tegen Kameroen.

In Philadelphia speelde WK-ganger Costa Rica met 1-1 gelijk tegen Ierland. De Costa Ricanen beëindigden het duel met tien man nadat Giancarlo Gonzalez kort voor rust uit het veld was gestuurd wegens het uitdelen van een elleboogstoot. Op dat moment leidden de Ieren met 1-0 door een doelpunt van Kevin Doyle. Celso Borges maakte na ruim een uur gelijk vanaf de strafschopstip. Costa Rica-doelman Patrick Pemberton onderscheidde zich nog door een strafschop van Robbie Keane te stoppen.

Costa Rica speelt zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Uruguay.