09.06.2014 10:28

Chili maakt zich opnieuw zorgen om Vidal

Chili maakt zich opnieuw zorgen om de fysieke gesteldheid van Arturo Vidal. De sterspeler van de WK-tegenstander van Oranje maakte vorige week zijn rentree na een knieoperatie, maar heeft sinds die invalbeurt in de oefeninterland van afgelopen donderdag tegen Noord-Ierland niet meer met de groep meegetraind.

Chileense media rekenen er niet op dat de middenvelder van Juventus de openingswedstrijd tegen Australië op 13 juni gaat halen. Eerder werd al gevreesd dat Vidal het WK zou missen, maar de Chileen herstelde sneller dan verwacht.  De arts die de operatie begin mei uitvoerde bij Vidal gaf na zijn invalbeurt tegen de Noord-Ieren aan dat zijn vroege rentree onverstandig was. Volgens de dokter moet Vidal tenminste tot 7 juli rust houden om goed te kunnen herstellen.

Bondscoach Jorge Sampaoli heeft op het trainingskamp in Belo Horizonte inmiddels verschillende andere systemen uitgetest. Nederland en Chili treffen elkaar op 23 juni. Dat is voor beide landen de laatste wedstrijd in de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner