11.06.2014 13:18

Foto van de Week: Dark horse Frankrijk

De stemming bij het Franse nationale elftal is opperbest. De Fransen beginnen aan het WK in Brazilië zonder de geblesseerde Franck Ribéry, maar dat wil niet zeggen dat de ploeg van Didier Deschamps kansloos is in Zuid-Amerika.

Vier jaar terug

Het WK in Zuid-Afrika van vier jaar geleden was geen succes voor de Fransen. In een groep met Mexico, Uruguay en Zuid-Afrika eindigde Frankrijk als laatste. Er werd op dat toernooi slechts eenmaal gescoord, waardoor de frustratie groot was in het Franse kamp. Die frustratie trok zich door tot het EK in Polen en Oekraïne. Frankrijk bereikte twee jaar geleden weliswaar de kwartfinale, maar de sfeer was belabberd en de spelers verweten elkaar de nederlaag tegen Spanje. Er moest dus wat gebeuren. Stoorzenders werden uit de selectie verwijderd. Bovendien gaf de Franse bondscoach Deschamps talenten als Paul Pogba de kans om zich te bewijzen.

Vreugde in Frankrijk

Momenteel kijkt het Franse volk nog sceptisch naar het Franse elftal. Het beschamende gedrag van de Franse spelers tijdens voorgaande toernooien heeft ervoor gezorgd dat het Franse publiek even weinig affiniteit heeft met Les Bleus. Maar daar kan wel eens verandering in komen. Frankrijk is namelijk een dark horse in Brazilië, ook zonder Ribéry. De sfeer in het Franse team is, zoals op de foto te zien is, goed. Maar dat is logisch. Afgelopen zondag werd Jamaica in een oefenwedstrijd met 8-0 afgedroogd. In maart won Frankrijk ook al redelijk eenvoudig van het Nederlands elftal. In het Stade de France waren Karim Benzema en Blaise Matuidi verantwoordelijk voor de doelpunten.

Het WK

Frankrijk moet tijdens het WK zien af te rekenen met Ecuador, Honduras en Zwitserland. Dat moet geen probleem zijn voor de Fransen. Frankrijk kan wel eens ver gaan komen, want wie de selectie van Les Bleus bekijkt, ziet veel kwaliteit. Spelers als Hugo Lloris, Patrice Evra, Raphaël Varane, Laurent Koscielny, Matuidi, Pogba en Benzema vertegenwoordigen de Fransen in Brazilië. Argentinië, Brazilië, Duitsland en Spanje zijn wellicht favoriet voor de titel, maar sluit Frankrijk niet uit. In 1998 werden zij voor het laatst wereldkampioen door Brazilië met 3-0 te verslaan. De Fransen beschikken over een goed uitgebalanceerd team en hebben geen zwakke plekken. Donderdag gaat het WK eindelijk beginnen. De toekomst wijst uit waar het schip van Frankrijk strandt.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner