11.06.2014 09:00

Ronaldo geeft Portugal vertrouwen

De terugkeer van Cristiano Ronaldo heeft de Portugese voetbalploeg dinsdagavond in het Amerikaanse East Rutherford een stimulans gegeven. In hun laatste oefenduel voor het WK versloegen de Portugezen Ierland met 5-1. Hoewel hij zelf niet scoorde, had de sterspeler van Real Madrid een nadrukkelijk aandeel in de ruime oefenzege.

Ronaldo ontbrak de afgelopen weken in twee oefenduels, omdat hij gehinderd wordt door blessures aan de linkerknie en het rechterdijbeen. Tegen de Ieren kwam hij ruim een uur in actie, genoeg om indruk te maken. Uit een vrije trap raakte Ronaldo in de 18e minuut de paal. Acht minuten voor rust kon doelman David Forde een kopbal van de wereldvoetballer van het jaar nog keren, maar scoorde Hugo Almeida in de rebound alsnog waarmee hij de ruststand op 3-0 bracht.