12.06.2014 16:59

Vidal onzeker voor duel met figurant

In de schaduw van Nederland-Spanje spelen Chili en Australië vrijdagavond vanaf middernacht het tweede duel in Groep B. Chili moet de op papier zwakste ploeg van dit WK verslaan voor een goed perspectief op het overleven van de poulefase.

Blikvanger op het negende WK van Chili is Arturo Vidal, maar het is onduidelijk of de 27-jarige middenvelder van Juventus voldoende hersteld is van een knieoperatie begin mei. Middenvelder Felipe Gutiérrez (23) van FC Twente moet waarschijnlijk hopen op een invalbeurt.

Bij Australië staan met middenvelder Tommy Oar van FC Utrecht en Heracles-verdediger Jason Davidson wel eredivisiespelers in de verwachte basisopstelling. Mark Milligan, Mark Bresciano en topscorer aller tijden Tim Cahill (32 goals in 69 interlands) spelen hun derde WK.

Het is het vierde WK en het derde op rij voor Australië, dat voor de tweede keer speelt namens de Aziatische in plaats van de Oceanische bond - waardoor plaatsing voor het WK een stuk makkelijker werd. Voor de Socceroos lijkt in de sterke poule niet meer dan een figurantenrol weggelegd. Met een 62e plaats op de FIFA-ranglijst is Australië de laagst geklasseerde ploeg dit WK. Vier spelers uit de selectie spelen niet bij een club in de hoogste divisie, een twijfelachtige eer die het deelt met Kameroen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner