13.06.2014 17:29

Drogba wil alsnog op WK naam maken

Didier Drogba heeft in zijn loopbaan de nodigde hoogtepunten beleefd, maar een hoofdrol op het WK voetbal was voor de spits van Ivoorkust nog nooit weggelegd. In zijn laatste poging wil de geroutineerde aanvaller de verwachtingen van een compleet volk alsnog inlossen.

Na twee vergeefse pogingen wil Drogba met zijn land eindelijk eens de eerste ronde overleven. De opmars moet in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) beginnen, bij het eerste groepsduel tegen Japan.

Volgens trainer Sabri Lamouchi is niets onmogelijk. ''De krachtverschillen zullen niet groot zijn. Ook wij hebben kansen. Ik verwacht iets speciaals van Drogba. Dit is ongetwijfeld zijn laatste toernooi. Hij wil de wereld nog één keer iets moois laten zien.''

Drogba is inmiddels 36. Met Chelsea, waar hij zijn beste tijd kende, won hij de Champions League. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Galatasaray, waar ook Wesley Sneijder speelt. Maatschappelijk betrokken, een voorbeeld voor velen. ''Hij is onze grote broer'', zei mede-international Arthur Boka.

Lamouchi: ''Als iemand ons naar de volgende ronde kan loodsen is dat Drogba. Hij heeft de kwaliteit en de persoonlijkheid ervoor. De verwachtingen rond zijn persoon zijn groot, maar daar is hij tegen bestand. Didier is hét icoon van Ivoorkust.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner