14.06.2014 01:52

Chili wint, maar overtuigt niet

Alexis Sanchez

Chili heeft goede zaken gedaan in poule B. Door met 3-1 te winnen van Australië schaart het land zich achter het Nederlands elftal, dat eerder op de avond met maar liefst 5-1 won van Spanje.

Het eerste kwartier was nog niet voorbij of Chili stond op 2-0. Eerst was het Alexis Sánchez (FC Barcelona) die van dichtbij de 1-0 in schoot en vervolgens kon Jorge Valdivia profiteren van de stuurloze verdediging van Australië. Geheel vrij in de zestien schoot hij gericht binnen in de linkerhoek: 2-0. Een afstraffing leek in de maak, maar omdat Chili het wel welletjes vond na twintig minuten kon Australië terug in de wedstrijd komen. Tim Cahill gaf het goede voorbeeld, door in de 35e minuut de aansluitingstreffer binnen te koppen. De nummer vier van Australië torende boven Gary Medel uit en liet Australië met wat extra hoop rusten.

Dit bleek wel uit het begin van de tweede helft. Australië begon prima aan de wedstrijd en kreeg kansen op de gelijkmaker. Deze leek te vallen via wederom Cahill, maar de aanvallend ingestelde speler stond buitenspel op het moment dat de voorzet werd gegeven. Enkele minuten later was Mark Bresciano dichtbij uit wederom een voorzet, maar Claudio Bravo redde, via de paal, en hield zijn ploeg zo op de been.

Ook Chili liet zich gelden. Via Eduardo Vargas kwam het zelfs bijna op 3-1, ware het niet dat Alex Wilkinson zijn inzet van de lijn gleed nadat Mathew Ryan al geklopt was. Australië zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar kon het gaatje niet meer vinden. Sterker nog, in de blessuretijd kwam Chili op 3-1 via Jean Beausejour, waardoor Chili na Oranje drie punten pakt in poule B. Oranje speelt de volgende wedstrijd tegen Australië, waardoor Chili het automatisch opneemt tegen Spanje.

Door: Jos Boesveld