15.06.2014 09:00

WK begint voor titelkandidaat Argentinië

Het Braziliaans voetbalelftal geldt als de torenhoge favoriet voor de titel op het WK in eigen land, maar ook Argentinië wordt gezien als een grote kanshebber. De Argentijnen, al twee keer wereldkampioen (1978 en 1986), zullen zondag laten zien hoe goed ze met die druk om kunnen gaan. Lionel Messi en consorten nemen het dan in het eerste WK-duel in groep F op tegen debutant Bosnië-Herzegovina.

Het duel tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina wordt gespeeld in stadion Maracanã in Rio de Janeiro. Het duel wordt om 19.00 uur lokale tijd, middernacht in Nederland, op gang gebracht door het fluitsignaal van arbiter Joel Aguilar uit El Salvador.

Voordat de Argentijnen aan hun WK beginnen, zijn de wedstrijden in groep E al gespeeld. Zwitserland en Ecuador staan in Brasilia tegenover elkaar. De Oezbeek Ravsjan Irmatov leidt het sleutelduel in die groep, dat om 18.00 uur Nederlandse tijd begint.

Na Zwitserland en Ecuador is het om 21.00 uur Nederlanse tijd de beurt aan Frankrijk en Honduras. Dat duel staat onder leiding van de Braziliaan Sandro Ricci.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner