15.06.2014 19:53

Seferović schiet Zwitserland langs Ecuador

Haris Seferović heeft zijn land drie punten bezorgd op het Wereldkampioenschap tegen Ecuador. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot hij de 2-1 tegen de touwen.

Heel goed begonnen Ecuador en Zwitserland niet aan de wedstrijd. Het tempo lag laag en dit zorgde er voor dat er maar weinig te genieten was in de eerste vijftien minuten. Xherdan Shaqiri probeerde het met een schuiver van twintig meter, maar daar had de Ecuadoriaanse goalie geen moeite mee. Bij de eerste kans van het Zuid-Amerikaanse land was het wel raak. Enner Valencia werd volledig vrij gelaten bij een vrije trap vanaf links en voor hem was het een koud kunstje om de 0-1 op het scorebord te zetten.

In de tweede helft ging Zwitserland gretig op zoek naar de gelijkmaker en het harde werken werd al snel beloond. Invaller Admir Mehmedi stond nog maar net in het veld, maar kopte in de 48e minuut de 1-1 binnen. Hij stond wel in de dekking bij de eerste paal, maar kon zich loswurmen en van dichtbij doelman Alexander Domínguez kloppen. Zwitserland ging door en leek via Josip Drmić op voorsprong te komen, maar de kersverse aanwinst van Bayer Leverkusen stond buitenspel. Uit de herhaling werd dit niet helemaal duidelijk, maar Zwitserland protesteerde niet.

Zwitserland en Ecuador maakten beide aanspraak op de winst, maar de wedstrijd leek lang af te stevenen op 1-1. Seferović besloot echter anders. De invaller maakte een mooie loopactie richting de eerste paal, ontving een lage voorzet van Ricardo Rodríguez en schoot de o zo belangrijke 2-1 tegen de touwen.

Door: Jos Boesveld