16.06.2014 01:45

Argentinië sterkste in gezapig potje

Een gelukje zet Argentinië tegen Bosnië-Herzegovina op voorsprong. De vreugde is er echter niet minder om. (16-6-2014)

Hoogstaand was het allemaal niet tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina. In een wedstrijd waarin beide teams grossierden in balverlies, was Argentinië uiteindelijk met 2-1 te sterk.

Dat de Zuid-Amerikanen op voorsprong kwamen, had het team van Alejandro Sabella te danken aan Sead Kolašinac. Uit een vrije trap vanaf de linkerflank, van de voeten van Lionel Messi, liep de verdediger tegen de bal aan, waarna het leder in zijn eigen doel vloog. Bosnië-Herzegovina ging echter niet bij de pakken neerzitten en trok vol ten aanval. Tot grote kansen leidde dat alleen niet. Sterker nog, de wedstrijd zakte na de vermakelijke openingsfase terug naar een bedenkelijk niveau.

De eerste tien minuten van de wedstrijd konden zowel Argentinië als Bosnië-Herzegovina geen vervolg geven. Beide ploegen grossierden in balverlies en kwamen niet veel verder dan afstandsschoten. Veelzeggend was het dat Kun Agüero in het eerste bedrijf slechts éénmaal de bal wist te raken, nota bene met de aftrap. Het sterrenensemble in de voorhoede van Argentinië kwam niet voor in het spel. De enige speler die zo nu en dan het leder aan zijn voeten wist te krijgen was Lionel Messi. De sterspeler van de Argentijnen nam echter het voortouw in het verliezen van de bal. Keer op keer strandde zijn acties in de voeten van de defensie van Bosnië-Herzegovina.

In de rust kon Sabella dan ook niet anders dan ingrijpen. De oefenmeester van de Argentijnen bracht spits Gonzalo Higauin in de ploeg voor verdediger Hugo Campagnaro. Van extra aanvallende intenties bij ArgentiniË was in het begin van de tweede helft amper sprake. Het was zelfs Bosnië-Herzegovina dat druk zette en kleine kansjes kon creëren voor het doel van oud AZ-doelman Sergio Romero, met Izet Hajrović als uitblinker. De speler van Galatasaray vuurde menig schot op het doel van Argentinië, maar zag geen van zijn ballen leidden tot een doelpunt.

Uit het niets was het daarentegen in de 65e minuut alsnog Lionel Messi die het net vond. In een wedstrijd waarin niets leek te lukken, een minuut ervoor zeilde een vrije trap nog mijlenver over het doel, schoot de sterspeler Argentinië naar 2-0. Een afstandsschot van een meter of twintig rolde in de linkerhoek. Waarmee Messi de wedstrijd in het slot gooide, hoewel Bosnië-Herzegovina in de 85e minuut nog wel wat terug deed in de persoon van Vedad Ibišević. Uit het niets verscheen de aanvaller oog in oog met Sergio Romero, om de bal vervolgens kinderlijk eenvoudig langs de Argentijnse doelman in het doel te schuiven. Spannend werd het echter niet meer. Met nog een paar minuten op de klok kreeg Bosnië-Herzegovina het niet voor elkaar nog langszij te komen.