17.06.2014 08:16

Australië met Nederlands tintje op WK

Met een technisch directeur uit Utrecht en twee eredivisiespelers heeft Australië op het WK een Nederlands tintje. Han Berger is als directeur verantwoordelijk voor alle technische zaken bij de 'Socceroos'. Middenvelder Tommy Oar (FC Utrecht) en verdediger Jason Davidson (Heracles Almelo) stonden vrijdag tijdens de verloren openingswedstrijd tegen Chili in de basis. De Australiërs hebben in tegenstelling tot 2006 (Guus Hiddink) en 2010 (Pim Verbeek) dit keer echter geen Nederlandse bondscoach.

Onder leiding van Hiddink drong de geel-groene brigade verrassend door tot de achtste finale, waarin de latere wereldkampioen Italië pas diep in blessuretijd dankzij een benutte strafschop van Francesco Totti te sterk was. Met Verbeek als bondscoach strandde Australië 4 jaar geleden in de groepsfase.

De Australische bondscoach Ange Postecoglou heeft naast Oar en Davidson nog een speler met een Nederlands verleden meegenomen naar Brazilië. James Holland stond in het verleden onder contract bij AZ en Sparta Rotterdam. Adam Sarota (FC Utrecht) en Trent Sainsbury (PEC Zwolle) haalden de WK-selectie niet.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner