17.06.2014 10:55

Van der Sar voorbeeld voor Courtois

Er will unbedingt spielen: Thibaut Courtois
Er will unbedingt spielen: Thibaut Courtois

Thibaut Courtois begint dinsdag aan het WK met België. De jonge doelman wordt nu al gezien als één van de beste keepers ter wereld. De lange sluitpost verklapt dat Edwin van der Sar altijd zijn grote voorbeeld was.

"Ik heb altijd Van der Sar als voorbeeld gehad", aldus Courtois in gesprek met De Telegraaf. "Naar hem heb ik altijd opgekeken. De stijl die hij had als keeper lijkt ook wel een beetje op mijn stijl. We zijn allebei groot, niet zo breed gebouwd en hebben het vermogen om onder alle omstandigheden rustig te blijven. Ik heb altijd naar zijn wedstrijden gekeken toen hij nog bij Manchester United speelde en daar heb ik veel van kunnen leren."

Ondanks de vele lof blijft Courtois met beide beentjes op de grond staan. "Ik ben nog jong, maar ik heb toch al vier ongelofelijke seizoenen achter de rug. Een in België en drie bij Atlético, en mag nu ook nog eens een WK meemaken. We zijn met België voor het eerst in twaalf jaar weer op een WK, dus we moeten wel de voeten op de grond houden en eerst maar eens zorgen dat we de groep doorkomen. Als we tot in de kwartfinale of verder komen, zal dat een groot succes zijn."

Naar verwachting speelt Courtois komend seizoen zijn wedstrijden in de Premier League, bij Chelsea. "Voor de wedstrijd tegen Barcelona in mei heb ik met José Mourinho over mijn situatie gesproken. Na het WK zal alles duidelijk worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner