17.06.2014 11:12

Medunjanin hoopt op terugkeer naar Nederland

Haris Medunjanin maakte onlangs met Bosnië en Herzegovina zijn debuut op een WK. Hij verloor weliswaar met 2-1 van Argentinië, maar ruilde na afloop wel zijn shirt met Lionel Messi.

"Messi en ik kennen elkaar al veel langer, hahaha. Nee, ik overdrijf. Ik heb twee jaar in Spanje gevoetbald bij Real Valladolid en dus speelden we al eerder tegen elkaar. Ik vroeg hem op het veld of hij zijn shirtje met mij wilde ruilen. 'Geen probleem', zei hij meteen. Ik wachtte na afloop in de tunnel op hem en hij was het gelukkig niet vergeten."

Medunjanin heeft nog altijd een goed gevoel bij Nederland. "Natuurlijk. Ik voel me Bosniër, maar misschien is het wel half om half", aldus Medunjanin tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb de mentaliteit uit Noord-Holland meegekregen. Wat dat precies is? Vraag dat maar aan Ron Vlaar, die komt er ook vandaag. Het komt er op neer dat je gewoon niet gek moet doen."

De 29-jarige linkspoot staat momenteel onder contract in Turkije, maar wil komend seizoen graag terugkeren naar Nederland. "Ik zou komend seizoen wel weer in Nederland of een land in de buurt willen spelen. Mijn club Gaziantepspor laat mij voor maximaal een miljoen euro vertrekken. Laat een geïnteresseerde club maar bellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner