17.06.2014 17:30

Postecoglou gelooft in Australië

Bondscoach Ange Postecoglou van Australië is niet van plan zijn basisploeg van het verloren duel met Chili (1-3) om te gooien. "Soms vertelt de score van een wedstrijd niet het hele verhaal", zei hij dinsdag voor de laatste training voor de ontmoeting met het Nederlands elftal in stadion Beira-Rio van Porto Alegre. "We deden het niet zo slecht."

Vergeleken met de wedstrijd tegen Chili wijzigt Postecoglou zijn basisformatie vermoedelijk slechts op een positie. Ryan McGowan lijkt de aangewezen vervanger van Ivan Franjic, die met een hamstringblessure heeft opgelopen. Jason Davidson (Heracles Almelo) en Tommy Oar (FC Utrecht) hebben naar verwachting ook weer een basisplaats.

"Het is voor ons een enorme uitdaging om het aanvallende spel van Oranje te stoppen", zei Postecoglou op de persconferentie. "Ze hebben voorin Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, die maken het iedere ploeg moeilijk."

Terwijl voor Oranje een plek in de achtste finales lonkt, weet Postecoglou dat Australië bij een nederlaag weer naar huis kan. "Voor beide landen staat veel op het spel, zowel Nederland als Australië is zeer gemotiveerd."

Vermoedelijke opstelling Australië
Ryan; McGowan, Wilkinson, Spiranovic en Davidson; Leckie, Jedinak, Bresciano, Milligan en Oar; Cahill.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner