19.06.2014 10:31

Blind: "Achteraf makkelijk praten"

Na een moeizame eerste helft won het Nederlands elftal woensdag alsnog van Australië. Oranje wisselde in de rust van een 5-3-2 naar een 4-3-3 systeem, maar Daley Blind is van mening dat Oranje niet beter is gaan spelen door het systeem.

"Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat het met 4-3-3 beter ging", aldus Blind in gesprek met De Telegraaf. "Maar we hadden ons, net als op iedere andere tegenstander, goed voorbereid op Australië en die ploeg zéker niet onderschat."

"De eerste helft hebben we weinig weggegeven", vervolgt de linkspoot zijn verhaal. "Maar tegen die goal van Tim Cahill doe je weinig, die maakte hij fantastisch af. Hij raakte hem geweldig." Zuur voor Oranje en Blind, die een groot aandeel had in de voorsprong van Holland. "Ik onderschepte een te korte bal, waardoor Arjen Robben de diepte in kon en het fantastisch afmaakte."

Memphis Depay kende een puike invalbeurt en dat kan Blind wel bekoren. "Het bewijst maar weer dat we iedereen nodig hebben. Iedereen is scherp en wil ontzettend graag. We weten dat we weinig weggeven en het gevoel in de groep is ontzettend goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner