19.06.2014 14:05

Vlaar: "Er staat in elk geval een team"

Ron Vlaar
Ron Vlaar

Het Nederlands elftal won woensdagavond met moeite van Australië. Maar Ron Vlaar geeft weinig om de manier waarop Oranje de punten heeft binnengehaald.

"We hadden graag weer zo'n wedstrijd als tegen Spanje gezien, maar dat konden we niet verwachten. Ik was vooral heel, heel blij met het resultaat. We hebben gewonnen en de rest kan me eigenlijk niet interesseren", zegt Vlaar in gesprek met NUsport.

De robuuste verdediger weet wat er beter moet. "Neem maar van mij aan dat we deze wedstrijd goed gaan analyseren en dat wij ook wel weten dat het beter kan. Wij speelden de bal niet snel genoeg rond en konden de backs daardoor niet goed bereiken. Daardoor kwamen we er niet goed uit. En als je dan in de persoonlijke duels komt met de Australiërs, dan heb je een probleem."

Vlaar is tevreden over de gang van zaken. "Er staat in elk geval een team. En dat is wat we allemaal willen. Dat we kunnen voetballen hebben we ook laten zien. Nu moeten we dat alleen nog hele wedstrijden volhouden. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander. De trainer zegt dat ook. Het is toernooivoetbal en met zes punten uit twee duels moeten we gewoon heel blij zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner