21.06.2014 01:50

Dubbelslag Valencia bij overwinning Ecuador

Ecuador houdt uitzicht op het behalen van de achtste finale. De Zuid-Amerikanen verloren hun eerste groepswedstrijd van  Zwitserland, maar hebben zich hersteld door in hun tweede groepsduel Honduras met 1-2 te verslaan. Grote man aan de zijde van Ecuador was Enner Valencia, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

De Hondurezen lieten vanaf het moment dat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot meteen hun tanden zien. Een fikse overtreding op Felipe Caicedo na tien seconden spelen zette meteen de toon. Met het fysieke spel probeerde het team van Luis Suárez het spel van Ecuador te ontregelen en dat lukte aardig.

Na een onstuimig eerste halfuur nam Honduras de leiding in de wedstrijd. De zeer actieve Carlos Costly had een vrije doorgang door het midden en knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerhoek. Lang konden de Hondurezen niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later maakte Ecuador gelijk. Valencia, die ook al tegen Frankrijk scoorde, trok de stand gelijk nadat hij een mislukt schot van Juan Parades in het doel gleed.

Valencia zette zichzelf nog meer in de spotlights door in de tweede helft de 1-2 te maken. Uit een vrije trap van Walter Ayovi kopte de 25-jarige aanvaller de bal in de rechterhoek. Het was alweer het derde doelpunt van Valencia tijdens het WK. Hij is nu gedeeld topscorer met Arjen Robben, Robin van Persie, Thomas Müller en Karim Benzema. Honduras probeerde in de slotfase terug te komen, maar kwam nooit dicht bij de gelijkmaker.

De strijd om de tweede plaats in Groep E is nog niet beslist. Ecuador en Zwitserland hebben na twee wedstrijden spelen drie punten, Honduras is nog puntloos. In de laatste twee groepswedstrijden speelt Ecuador tegen Frankrijk en Honduras tegen Zwitserland. Zelfs het puntloze Honduras heeft nog een kans om de achtste finale te bereiken.

Door: Vincent Houttuin