21.06.2014 12:02

Duel met VS al cruciaal voor Portugal

Portugal moet zondag winnen van de Verenigde Staten om nog hoop te houden op plaatsing voor de achtste finales op het WK. Na de zware nederlaag tegen Duitsland (0-4) moeten de Zuid-Europeanen het niet bepaald van het doelsaldo hebben.

De Portugese bondscoach Paulo Bento kan zondag in het bloedhete Manaus niet over zijn sterkste elftal beschikken. Zo is Pepe geschorst en zijn Fabio Coentrao en Hugo Almeida geblesseerd. Ook zijn er nog steeds zorgen over de fysieke gesteldheid van sterspeler Cristiano Ronaldo, die nog steeds last van een knie heeft. Mogelijk valt met de licht geblesseerde Bruno Alves nog een ervaren kracht weg.

Bondscoach Jürgen Klinsmann van de VS hoopt dat Clint Dempsey tijdig fit is. De middenvelder brak in het gewonnen duel met Ghana (2-1) zijn neus. Jozy Altidore is er zeker niet bij. De sterke spits wordt vervangen door Aron Jóhannsson van AZ.

Bij winst kan de VS zich al plaatsen voor de achtste finales, maar dat zal niet gemakkelijk gaan, erkende Klinsmann. "Portugal zal zich willen revancheren voor de nederlaag tegen Duitsland. Je weet niet hoe een speler als Ronaldo speelt als hij boos is. We moeten Portugal in ieder geval laten zien hoe goed we zijn.''

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner