22.06.2014 10:30

Bosnië had zich meer van debuut voorgesteld

In een op het oog niet hele zware groep dichtten de voetballers van Bosnië-Herzegovina zichzelf kansen toe voor het bereiken van de tweede ronde. Het debuut bij het wereldkampioenschap liep zaterdag echter uit op een grote teleurstelling. Na de nederlaag van 2-1 tegen Argentinië, was ook Nigeria te sterk: 1-0. Bosnië is daardoor na twee wedstrijden al uitgeschakeld.

"Ze zijn allemaal depressief, teleurgesteld, stil", zei coach Safet Susic na het verlies tegen de Afrikanen. De Bosniërs voelden zich bestolen. Aanvaller Edin Dzeko zag een doelpunt ten onrechte worden afgekeurd wegens buitenspel en ook waren de voetballers boos omdat niet werd gefloten voor een overtreding in het strafschopgebied op aanvoerder Emir Spahic.

"Als het doelpunt van Dzeko was goedgekeurd, had dat de wedstrijd veranderd", aldus Susic, die ook teleurgesteld was in zijn eigen spelers. "Het leek erop dat de Nigerianen een grotere wil hadden om te winnen. Als mijn spelers niet hun gebruikelijke niveau halen, is het niet vreemd dat we verliezen van dit soort landen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner