22.06.2014 13:00

Spanje neemt afscheid tegen Australië

Het lange wachten komt maandag voor de voetballers van Spanje eindelijk ten einde. De regerend wereldkampioen is na het verlies tegen Chili (0-2) sinds woensdag al zeker van uitschakeling, maar moest nog een kleine week in Brazilië blijven voor het afsluitende groepsduel tegen het eveneens puntloze Australië.

De gouden generatie van Spanje kan zich bij het WK nog één keer laten zien aan het publiek. Voor Andrés Iniesta heeft de wedstrijd nog enigszins waarde, want de speler van FC Barcelona mag zich opmaken voor zijn 100e interland. Acht Spaanse voetballers gingen hem voor. Dat zijn de huidige internationals Iker Casillas, Xavi, Sergio Ramos, Xabi Alonso en Fernando Torres en voormalig internationals Andoni Zubizarreta, Raul en Carles Puyol.

Spanje kreeg dit toernooi al zeven doelpunten tegen. Dat is er al één meer dan tijdens de vorige drie toernooien (EK 2008, WK 2010 en EK 2012) gezamenlijk.

De wedstrijd tussen Spanje en Australië is, van alle WK-deelnemers, een ontmoeting tussen het hoogstgeklasseerde land (1e) en het laagstgeklasseerde land (62) op de laatst uitgebrachte wereldranglijst van de FIFA.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner