23.06.2014 11:51

Seedorf complimenteert Van Gaal en Oranje

Clarence Seedorf is tijdens het WK in Brazilië onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal. De oud-international denkt te weten hoe het komt dat Oranje zo succesvol is: Louis van Gaal.

"Wat bij Nederland het meeste indruk op me heeft gemaakt zijn niet de goals of de individuele kwaliteit, maar de mentaliteit", begint Seedorf zijn betoog. "De man die daar achter zit is de manager, Louis van Gaal. Iemand die ik heel goed ken, hij liet me immers op mijn zestiende debuteren bij Ajax."

"De kwaliteit in de voorhoede maakt natuurlijk het verschil, maar we hebben getalenteerdere Oranje-teams gehad die er niet in slaagden de volgende ronde te halen. Talent alleen is niet genoeg. Het is de mentaliteit van de spelers die ze verder heeft gebracht. Deze ploeg werkt voor elkaar. Tel daar de tactische kracht van Van Gaal bij op en je hebt een uitstekende basis om de goede vorm door te trekken op dit WK", aldus Seedorf tegenover de BBC.

Niet alleen Nigel de Jong, Arjen Robben en Robin van Persie maken indruk op Seedorf. Met name de jonkies lieten een sterke indruk achter. "De spelers die buiten Nederland niet zo bekend zijn, doen het geweldig. Tegen Spanje stegen zij boven zichzelf uit. Ik heb al veel over Bruno Martins Indi gehoord, maar Daley Blind van Ajax liet bij die pass op Van Persie tegen Spanje zijn kwaliteit zien."

"Dit is voor mij geen verrassing, want ik weet dat Van Gaal een team kan bouwen. Martins Indi en Blind zijn net als ploeggenoot Stefan de Vrij veelzijdig genoeg om op meerdere posities te spelen. Daar houdt Van Gaal van", besluit Seedorf zijn betoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner