23.06.2014 15:01

Numan ziet Oranje kwartfinale halen

Arthur Numan volgt het Nederlands elftal op de voet. De oud-international is van mening dat Oranje een knappe prestatie heeft neergezet en hoopt op de kwartfinale.

Numan denkt dat Nederland eerste wordt in de poule. "Ja, want ik gok dat Nederland-Chili een gelijkspelletje wordt", vertelt hij in gesprek met NUsport. "Al weet ik trouwens niet of het een voordeel is om eerste te worden", vervolgt Numan zijn verhaal. "Ik ben namelijk niet onder de indruk van Brazilië. Die Mexicanen vind ik wel aardig spelen. Bovendien zijn er zoveel verrassingen dit WK, dat bijna iedere tegenstander gevaarlijk is."

Numan heeft lof over voor Arjen Robben, maar ook voor Daley Blind. "Arjen Robben steekt er met kop en schouders bovenuit. Maar dat is niet echt een verrassing. Daarom noem ik Daley Blind, ook gezien zijn verleden. Twee jaar geleden werd er nog aan hem getwijfeld bij Ajax, nu doet hij het heel goed op een WK."

De voormalig linksback denkt dat Nederland de kwartfinale zal halen. "En dan hangt het af van de tegenstander en een beetje geluk of we nog verder komen. En dat is best knap. Vooraf had ik getekend voor de kwartfinale."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner