23.06.2014 16:10

Ivoorkust op drempel van achtste finale

Ivoorkust moet dinsdagavond in het laatste groepsduel winnen van Griekenland om zich te verzekeren van een plaats in de achtste finales. Een gelijkspel kan ook genoeg zijn als Japan niet met meer dan twee doelpunten verschil wint van Colombia. Griekenland moet winnen om door te gaan en hopen dat Japan niet wint.

Ivoorkust moet achterin de nodige aanpassingen doorvoeren ten opzichte van de eerste groepsduels. Didier Zkora is geschorst en wordt vervangen door Kolo Touré. Ya Konan is nog altijd geblesseerd. In de aanval blijft het net als eerdere duels de vraag of Didier Drogba speelt. De 36-jarige speler van Galatasaray mocht in de eerste twee duels een half uurtje invallen van Sabri Lamouchi, met 42 jaar de jongste bondscoach op dit WK. De basisplaats ging toen twee keer naar Wilfried Bony.

Griekenland mist in elk geval aanvoerder Konstantinos Katsouranis, die tegen Japan twee keer geel kreeg. Georgios Karagounis is zijn vervanger. Voorin moet de Portugese bondscoach van de Grieken Fernando Santos nog een keuze maken tussen de ervaren Theofanis Gekas en de jonge Kosta Mitroglou van Fulham.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner