23.06.2014 16:27

Alleen winst kan Japan nog redden

Alleen een zege op Colombia kan Japan dinsdag nog een plaats in de achtste finales van het WK voetbal opleveren. De ploeg van trainer Alberto Zaccheroni deelt vooralsnog in de Aziatische malaise op dit WK en moet ook bij winst hopen dat de Grieken in het andere duel in groep C met een klein verschil winnen van Ivoorkust. Ook bij een gelijkspel in dat duel hebben de Japanners, mits ze het al geplaatste Colombia verslaan, nog kans op een voortzetting van het tot nu toe rampzalig verlopen toernooi.

Voor Zaccheroni is het opnieuw de vraag of hij begint met de tot dusverre falende Shinji Kagawa, de aanvallende middenvelder van Manchester United. "Het is de trainer die daarover gaat'', bleef Kagawa bescheiden. "Ik heb in de eerste wedstrijden niet laten zien wat ik in gedachten had. Maar daar wil ik verandering in brengen.''

Voor de Italiaanse trainer is het duel met Colombia wellicht het belangrijkste in zijn periode als bondscoach van Japan. Zaccheroni heeft krediet nadat hij zich met Japan als eerste land kwalificeerde voor het WK. Maar een uitschakeling na drie groepsduels zou als een schande worden gezien. "Wat er na het WK gebeurt is nu wel het laatste waar ik mee bezig ben'', zei Zaccheroni, die Kagawa na de nederlaag tegen Ivoorkust in het tweede groepsduel met Griekenland in de eerste helft aan de kant hield. "Dat was een tactische keuze, we wilden meer vanaf de zijkanten aanvallen'', verklaarde Zaccheroni. "Kagawa is weliswaar een buitenspeler maar hij trekt vooral naar binnen.'' Colombia's coach José Pekerman geeft mogelijk enkele spelers rust. Sevilla-aanvaller Carlos Bacca kampt nog steeds met een blessure.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner