23.06.2014 19:51

Spanje verlaat WK met overwinning

Toch nog een hoogtepuntje voor Spanje op het WK 2014 in Brazilië. Met een schot achter z'n standbeen langs schiet David Villa Spanje op een 1-0 voorsprong tegen Australië. (23-06-2014)
Toch nog een hoogtepuntje voor Spanje op het WK 2014 in Brazilië. Met een schot achter z'n standbeen langs schiet David Villa Spanje op een 1-0 voorsprong tegen Australië. (23-06-2014)

Het Spaanse voetbalelftal heeft het WK op een positieve manier afgesloten. Na de nederlagen tegen Nederland (1-5) en Chili (0-2) speelde de regerend Europees- en wereldkampioen nergens meer om, maar versloeg het Australië wel met 3-0.

Het Spaanse voetbalelftal speelde in de Arena da Baixada de wedstrijd tegen Australië met een flink gewijzigd team. Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Chili (0-2) mochten liefst zes andere Spanjaarden als basisspeler beginnen. Onder andere doelman Pepe Reina, Fernando Torres en de uitblinkende David Villa stonden aan de aftrap. De Australiërs speelden op volle sterkte maar moesten wel de geschorste Tim Cahill missen.

In de beginfase van de wedstrijd had Australië het initiatief, maar tot grote kansen leidde dat niet. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Spanje meer controle over de wedstrijd. Via Villa en Jordi Alba kregen de Spanjaarden aardige mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar zij konden hun kansen niet benutten. Villa was bij zijn tweede mogelijkheid wel trefzeker. Op aangeven van Raúl Albiol tikte de spits de bal achter het standbeen langs in het Australische doel.

Na de openingstreffer lieten de Spanjaarden het initiatief weer over aan Australië. Het team van Ange Postecoglou probeerde het spel te maken, maar kwam nooit in de buurt van Pepe Reina. Twintig minuten voor tijd gooide Fernando Torres de wedstrijd op slot. Na een prachtige steekpass van Andrés Iniesta schoot de Spaanse spits de bal beheerst achter Mathew Ryan.

De Spanjaarden namen waardig afscheid van het toernooi door ook nog een derde doelpunt te maken. Op aangeven van de ene invaller,Cesc Fabregas, schoof de andere invaller, Juan Mata, de bal door de benen van Ryan. Door de 3-0 uitslag is Spanje op de derde plaats en Australië op de laatste plaats geëindigd in Groep B. Nederland (negen punten) en Chili (zes punten) hadden zich al gekwalificeerd voor de achtste finale.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner