25.06.2014 13:15

Foto van de Week: Boateng broertjes

Jérôme Boateng (l.) en Kevin-Prince Boateng (r.) moesten het tijdens Duitsland - Ghana doen met een bijrol. Voetbal.com Foto van de Week. (21-6-2014)
Jérôme Boateng (l.) en Kevin-Prince Boateng (r.) moesten het tijdens Duitsland - Ghana doen met een bijrol. Voetbal.com Foto van de Week. (21-6-2014)

Afgelopen zaterdag stonden ze weer tegenover elkaar. Kevin-Prince (27) en Jérôme (25) Boateng. Een erg gelukkige wedstrijd werd het niet voor de halfbroertjes.

Achtergrond

De broertjes Boateng hebben beide dezelfde Ghanese vader, maar een andere Duitse moeder. Kevin-Prince kende een moeilijke jeugd, terwijl Jérôme een prima jeugd had. Dat zie je terug op het veld. Kevin-Prince, die koos voor Ghana, is de flamboyante middenvelder. Soms briljant, soms grillig. Jérôme, die koos voor Duitsland, is de rustige centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan. Vier jaar terug kregen de broers, die het nu goed met elkaar kunnen vinden, met elkaar aan de stok. Michael Ballack miste destijds het WK in Zuid-Afrika door een tackle van Kevin-Prince. Jérôme veroordeelde de tackle. Kevin-Prince was van mening dat zijn broer hem had moeten verdedigen. Het contact werd verbroken, maar dat kwam later allemaal weer goed.

Het WK

Vier jaar geleden nam Ghana het in Johannesburg op tegen Duitsland. De Duitsers wonnen het duel door een doelpunt van Mesut Özil. Beide spelers begonnen aan de wedstrijd, maar Jérôme werd in de 72e minuut naar de kant gehaald. Voorafgaand aan dat duel gaven beide broers elkaar gewoon een hand en na afloop werden beide heren weer vrienden. Afgelopen zaterdag eindigde Duitsland – Ghana in een gelijkspel (2-2), maar het werd niet het duel van de gebroeders Boateng. Jérôme werd in de rust gewisseld, terwijl Kevin-Prince na 52 minuten spelen naar de kant werd gehaald. De halfbroers vochten op het veld één keer een duel uit, dat werd gewonnen door Kevin-Prince. Aanstaande donderdag wordt duidelijk of Jérôme en/of Kevin-Prince zich met hun land in de achtste finales mag melden.

Bayern vs. Schalke

Het afgelopen seizoen kwamen de broertjes elkaar ook al tegen in de Bundesliga. Kevin-Prince verruilde vorig seizoen namelijk AC Milan voor Schalke 04, maar heeft niet kunnen genieten van de wedstrijden tegen Bayern München. Het thuisduel werd met maar liefst 4-0 verloren. Jérôme speelde de hele wedstrijd. Kevin-Prince werd voortijdig gewisseld. In München won Bayern met 5-1. Kevin-Prince speelde de hele wedstrijd, maar Jérôme zat negentig minuten op de bank. De broertjes Boateng hoeven elkaar in ieder geval niet lang te missen. Dinsdag werd namelijk bekend dat Schalke 04 op de tweede speeldag van de Bundesliga speelt tegen Bayern München. To be continued…

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner