27.06.2014 09:38

Rode Duivels content: "We mogen trots zijn"

De spelers van het Belgische nationale elftal zijn erg tevreden over het resultaat in hun WK-poule. De Belgen eindigden met negen punten uit drie wedstrijden eerste in Poule H en treffen nu in de achtste finale de Verenigde Staten.

Volgens Toby Alderweireld mag heel België trots zijn. "We spelen geen sprankelend voetbal, maar hebben wel voor het eerst in de geschiedenis alle punten in de poule gepakt. En kijk welke grote landen er dit WK al uitliggen", aldus de verdediger van Atlético Madrid tegenover NUsport.

"We mogen trots op onszelf zijn. We moeten nu het positieve meenemen en in de achtste finales tegen Amerika nog beter proberen te voetballen." Alderweireld werd door bondscoach Marc Wilmots gespaard, omdat hij al een gele kaart op zak had. Komende dinsdag start hij hoogstwaarschijnlijk weer in de basis. Dan nemen de Rode Duivels het op tegen de VS.

"Ze zijn in een sterke groep als tweede geëindigd", vervolgt de oud-Ajacied zijn verhaal. "Het wordt een lastig duel. Toch hebben we een goede kans. We zijn moeilijk te verslaan, dat hebben we tegen Zuid-Korea weer laten zien."

De Belgen versloegen met tien man Zuid-Korea met 1-0 dankzij een laat doelpunt van Jan Vertonghen. "Dit is echt een magisch moment. We halen negen uit negen. Dat is wel genoeg", stelt Vertonghen tegenover Belgische media. "We gaan nu proberen de volgende wedstrijd tegen de Verenigde Staten te winnen. We zijn sterk genoeg om die ook te winnen", besluit de verdediger van Tottenham Hotspur.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner