28.06.2014 08:32

Zuid-Amerikanen en Kuipers in actie bij WK

Het wereldkampioenschap voetbal gaat na een rustdag verder met de tweede fase van het toernooi. Zonder de al uitgeschakelde toplanden Spanje, Italië, Engeland en Portugal beginnen zaterdag de achtste finales.

In Brazilië komen bij de eerste twee achtste finales alleen Zuid-Amerikaanse landen in actie. Het gastland begint om 13.00 uur (18.00 uur in Nederland) in Belo Horizonte tegen Chili, dat maandag in de laatste groepswedstrijd met 2-0 van Nederland verloor. Bij de WK's van 1998 en 2010 stonden Brazilië en Chili ook al tegenover elkaar. Brazilië won toen met respectievelijk 4-1 en 3-0.

Björn Kuipers is om 17.00 uur (22.00 uur in Nederland) scheidsrechter bij de tweede Zuid-Amerikaanse achtste finale, die gaat tussen Colombia en Uruguay. Voor de Nederlandse arbiter is het na Engeland - Italië en Zwitserland - Frankrijk de derde wedstrijd die hij leidt in Brazilië.

Uruguay speelt zonder de geschorste sterspeler Luis Suárez. Colombia kan zich voor het eerst in de geschiedenis voor de kwartfinales van het WK plaatsen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner