03.07.2014 23:30

Scolari haalt uit naar media

Bondscoach Luiz Felipe Scolari van Brazilië is aan de vooravond van de WK-kraker tegen Colombia in de kwartfinales, vrijdag in Fortaleza, in woede uitgebarsten tegenover een zaal vol journalisten. 'Big Phil'', beroemd en berucht om zijn verbale aanvaringen met de (nationale) pers, vond de pittige kritiek op zijn aanvoerder Thiago Silva onterecht. ''Ik zie wat jullie schrijven. Het zijn onwaarheden, onwaarheden!'', riep de 65-jarige trainer boos.

Volgens diverse media zou Thiago Silva zich tijdens de beslissende strafschoppenreeks tegen Chili in de achtste finales nauwelijks hebben bekommerd om zijn ploeggenoten. Zittend op een bal had hij zich tijdens de zenuwslopende serie afgezonderd van de groep. Na de ultieme winst was hij huilend ingestort. De Braziliaanse media zagen daarin het zoveelste bewijs dat Thiago Silva en veel van zijn ploegmakkers de immense druk bij het WK niet aankunnen.

Scolari stond verbolgen op toen ook zijn tactiek in het duel met Colombia in twijfel werd getrokken. Dat hij nog wel met een aantal 'bevriende' verslaggevers sprak, werd hem door de andere journalisten niet in dank afgenomen. ''Ik doe wat ik wil'', foeterde Scolari. ''En wie het niet begrijpt, mag van mij naar de hel lopen.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner