07.07.2014 11:57

Van Persie: "Iedereen is heel blij voor elkaar"

Robin van Persie speelde zaterdagavond tegen Costa Rica een ongelukkige wedstrijd. De aanvoerder kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren.

"Bij die laatste kans in de officiële speeltijd, na die voorzet van Wesley Sneijder, werd ik aangetikt, waardoor ik net niet uitkwam. Ik heb verder nog twee, drie mogelijkheden gehad, waarbij die keeper de bal heel goed pakt. Ik verwijt mezelf niks", aldus Van Persie tegenover De Telegraaf.

"Tijdens de wedstrijd viel dat doelpunt maar niet", vertelt de aanvoerder. "Dan wordt het een mentale kwestie en moet je blijven doorgaan. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe zwaarder het wordt. Maar je moet blijven geloven. En dat hebben we gedaan."

Uiteindelijk kwam het aan op strafschoppen. Van Persie zag dat Tim Krul een andere tactiek had dan de doelman van Costa Rica Keylor Navas. "Ikzelf zonder me altijd af en kreeg de bal heel netjes van hun keeper. Hij zei verder niks. Dat is ook een manier. Tim heeft zijn stijl en het heeft gewerkt."

"Dat Jasper Cillessen als één van de eersten bij Tim staat om hem te feliciteren, zegt veel over de teamgeest", vervolgt Van Persie zijn verhaal. "Iedereen is heel blij voor elkaar. We moeten ook niet vergeten dat Jasper die bal vlak voor tijd ook nog fantastisch redt. Dus iedereen heeft hieraan bijgedragen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner