07.07.2014 14:47

Huntelaar: "Hopen dat het zo doorgaat"

Klaas Jan Huntelaar kreeg tegen Costa Rica vijftien minuten de tijd om zich te bewijzen. De spits roemt het teamgevoel dat is ontstaan bij het Nederlands elftal.

"Het is wachten op het moment dat gaat komen", aldus de spits van Schalke 04 tegenover Helden Online. "Gelukkig kwam het. Dan probeer je nog het verschil te maken. We hadden kansjes, maar het lukte net niet. Geblokte schoten, soms net de verkeerde keuze waardoor we buitenspel stonden. Jammer."

Uiteindelijk plaatste Oranje zich via strafschoppen voor de halve finale. Tim Krul was de 21e speler die in actie kwam voor het Nederlands elftal. "Het wordt steeds meer een teamprestatie", vervolgt Huntelaar zijn verhaal.

"Tim Krul is nu de held met twee gestopte pingels. Maar ook Jasper Cillessen is een held vind ik, omdat hij geweldig redde vlak voor tijd. Anders hadden we niet eens aan die strafschoppen hoeven te beginnen. Dat is genieten. Zeker als je weet dat Tim al zo lang op zijn kans wacht; dat is gewoon fijn. Het is ook goed voor het groepsgevoel dat er zoveel mensen hun aandeel hebben. Hopen dat het zo doorgaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner