09.07.2014 12:00

Hansen: "Van Persie speelt teleurstellend"

Robin van Persie begon goed aan het WK in Brazilië. De aanvaller van Manchester United scoorde al drie keer, maar sindsdien is het minder geworden. Dat is ook analist Alan Hansen opgevallen.

"Na die geweldige eerste wedstrijd van hem tegen Spanje, verwachtten we allemaal dat Van Persie een van de sterren van dit toernooi zou worden", aldus Hansen tegenover The Telegraph. "Maar in de realiteit is hij dat verre van. Ik vind hem erg teleurstellend spelen, hij heeft daarna geen impact meer kunnen maken."

Van Persie is volgens Hansen niet de enige speler uit de Premier League die tegenvalt. "In feite beleeft de hele Premier League geen briljant WK. Ik moet hard m'n best doen om een paar spelers te vinden die wél goed presteren. Vincent Kompany was solid as a rock voor België, Tim Howard was fantastisch en Tim Krul zorgde voor vijf memorabele minuten op dit WK, maar verder?"

"Eden Hazard is ook zo iemand die er niet in is geslaagd zijn uitstekende vorm van de Premier League naar het WK mee te nemen. Tegen Argentinië was hij schrikbarend slecht. Eigenlijk was België het hele WK teleurstellend. Twaalf maanden geleden keek je naar de namen van die ploeg en dacht je: hoe ver kan België komen? Maar ook bij hun clubs hebben de Belgen afgelopen seizoen minder goed gepresteerd."

"Het opmerkelijke is nu dat Premier League-spelers als Martín Demichelis en Ron Vlaar wél kans maken op WK-goud. Vlaar heeft sinds zijn komst van Feyenoord alleen maar tegen degradatie gestreden met Aston Villa, maar bij Nederland speelt hij op een veel hoger niveau", ziet Hansen. "En als je een paar maanden geleden had gezegd dat Demichelis wereldkampioen kon worden, zou je uitgelachen worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner