17.11.2014 10:34

Dante: "Psychologisch niet goed voorbereid"

Brazilië beleefde de afgelopen zomer één van de zwartste dagen in de voetbalhistorie, toen de Seleção in de halve finale van het WK in eigen land met 7-1 onderuit ging tegen Duitsland. Dante, die de hele wedstrijd speelde, kijkt terug op die pijnlijke dag in juli.

"We waren in mijn ogen in psychologisch opzicht niet goed voorbereid op het WK", aldus Dante op de website van de FIFA. De verdediger legt uit hoe de Brazilianen het hadden moeten aanpakken. "We moesten onszelf beschouwen als favorieten en de drang voelen om te winnen, maar ook rekening houden met de onvoorspelbare dingen die in een wedstrijd kunnen voorkomen."

Het doet Dante geen pijn om over de nederlaag in de halve finale van het WK tegen Duitsland te praten. "Toen het tweede en het derde doelpunt viel, wilden we niet geloven wat er gebeurde. We dachten niet na. We wilden ons niet aanpassen aan de situatie en intelligenter spelen. Het enige wat we dachten was: 'Dit is niet mogelijk. Dit kan niet gebeuren. We moeten het WK winnen. Laten we aanvallen.' Daarna zaten we in een shock, met de 7-1 als gevolg."

"Het resultaat was geen goede reflectie van het kwaliteitsverschil tussen de twee teams, maar het liet wel zien hoe wij er psychologisch voor stonden tijdens het WK. We waren er niet op voorbereid dat het mis kon gaan. Vanaf de Confederations Cup kwamen we bijna elke wedstrijd op voorsprong, meestal al vroeg in het duel. Een uitzondering was de wedstrijd tegen Kroatië, dat een lastig duel was. Onze voorbereidingen waren erop gericht om kampioen te worden en niet op het anticiperen als het fout ging. Er zijn tijden dat de 'we moeten winnen'-mentaliteit in je voordeel werkt, maar in psychologisch opzicht moet je meer visie dan dat hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner