25.11.2014 20:04

'Turkse interesse voor De Graafschap-back'

Kürşad Sürmeli (l.) probeert Caner Cavlan (r.) tijdens De Graafschap - Achilles'29 van de bal te zetten. (18-10-2014)
Kürşad Sürmeli (l.) probeert Caner Cavlan (r.) tijdens De Graafschap - Achilles'29 van de bal te zetten. (18-10-2014)

Caner Çavlan kan rekenen op interesse vanuit Turkije. De 22-jarige Doetinchemmer brak dit seizoen door bij de 'Superboeren', maar vertrekt mogelijk komende winter uit de Achterhoek.

Volgens Voetbal International zijn Bursaspor, Eskişehirspor en Torku Konyaspor geïnteresseerd in het aantrekken van Çavlan. Aangezien De Graafschap nog altijd met financiële problemen kampt is het niet ondenkbaar dat de linksback - die van origine een middenvelder is - komende winter zal vertrekken. Çavlan kreeg een basisplaats bij De Graafschap nadat Milan Massop een ernstige blessure opliep, sindsdien ontwikkelde Çavlan zich stormachtig.

De Nederlandse Turk debuteerde op 10 december 2011 tijdens AZ Alkmaar - De Graafschap al, maar moest tot het huidige seizoen wachten op zijn definitieve doorbraak in Doetinchem. "Hij ontwikkelt zich op een goede manier. Dat geldt voor meer jonge spelers, en dan is het niet vreemd dat andere clubs dat in de gaten hebben", aldus De Graafschap-trainer Jan Vreman tegenover Voetbal International. Çavlan heeft bij De Graafschap nog een contract tot medio 2016.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner