22.01.2015 15:07

'Hoog Turks bod komt, Sigþórsson vertrekt'

Kolbeinn Sigþórsson (m.) wordt onreglementair afgestopt door Marco Höger in het oefenduel Ajax - Schalke 04. (10-01-2015)
Kolbeinn Sigþórsson (m.) wordt onreglementair afgestopt door Marco Höger in het oefenduel Ajax - Schalke 04. (10-01-2015)

Het lijkt erop dat Ajax de tweede spits in het elftal kwijtraakt. Frank de Boer ziet Kolbeinn Sigþórsson graag nog wat langer blijven in Amsterdam, maar bij een goed bod mag de IJslander vertrekken. Dit goede bod is voor het sluiten van de transfermarkt geplaatst.

Eerder werd bekend dat Lille OSC al interesse had in de aanvaller van Ajax, maar de Franse ploeg uit de Ligue 1 hoopte de spits voor een klein bedrag op te halen in de Eredivisie. Fenerbahçe denkt er anders over. De Turkse topclub heeft volgens Turkse media vijf à zes miljoen euro over voor de IJslander.

Sigþórsson is dit seizoen zijn plek als eerste aanvaller kwijtgeraakt aan Arkadiusz Milik en omdat Ajax langer door wil met de Pool, lijkt een vertrek van Sigþórsson aanstaande. De Boer wil zijn tweede spits echter niet zomaar laten vertrekken, maar voor het juiste bedrag worden de onderhandelingen geopend.

Fenerbahçe staat momenteel bovenaan in de Turkse competitie en heeft een aardig doelsaldo, maar er wordt niet veel gescoord in de Turkse competitie. Om dit te veranderen wil de ploeg de blonde spits naar Turkije halen. Ajax wil meewerken, omdat het met Richairo Živković een jonge, maar talentvolle spits klaar heeft staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner