22.02.2015 10:58

Update: Henk de Jong biedt zijn excuses aan

SC Cambuur-trainer Henk de Jong loopt vastberaden langs de zijlijn tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. (13-12-2014)
SC Cambuur-trainer Henk de Jong loopt vastberaden langs de zijlijn tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. (13-12-2014)

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur was niet te spreken over zijn ploeg na de 2-1 nederlaag tegen NAC Breda. De trainer vond dat sommige spelers beter een rokje konden dragen en sprak van meisjesvoetbal. Dit schoot bij diverse vrouwelijke voetballers in het verkeerde keelgat.

"Heeft Henk de Jong wel door hoe hij meisjes hiermee wegzet? Hij zou zijn positie en verantwoordelijkheid moeten kennen", begint Vera Pauw, oud-bondscoach van het nationale vrouwenelftal van Nederland, haar tirade op Twitter. 

"Beste Henk de Jong, gebruik in het vervolg een andere vergelijking om het falen van je team te duiden svp." De Nederlandse voetbalvrouwen plaatsten zich dit seizoen voor het eerst voor een Wereldkampioenschap. In 2015 wordt in Canada gestreden om de wereldbeker.

Update: 22-02-2015 10:58:

Trainer Henk de Jong is door het stof gegaan nadat hij de slechte prestaties van SC Cambuur betitelde als vrouwenvoetbal. Aan De Tafel van Kees bood De Jong zijn excuses aan voor zijn uitspraken na de verliesbeurt tegen NAC Breda.

"Ik bied alle damesvoetbalsters mijn excuses aan. Het is honderd procent terecht dat Vera en andere vrouwen kwaad op me waren. Daarom ook mijn oprechte excuses." Oud-bondscoach van het nationale vrouwenelftal Vera Pauw liet op Twitter duidelijk haar mening horen na de uitspraken van De Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner