23.02.2015 21:20

Fenerbahçe onderuit tegen Turkse laagvlieger

Fenerbahçe heeft zich maandagavond voor eigen publiek lelijk laten verrassend door Akhisar Belediyespor. De koploper - na twintig duels - verloor in Istanbul met 1-2 van de bescheiden opponent, die in de Süper Lig maar iets boven de degradatiestreep stond.

Güray Vural opende de score al na vijf minuten namens Akhisar. De Portugees Raul Meireles maakte voor rust gelijk. Dirk Kuijt was belangrijk in de voorbereiding. De toeschouwers hadden al met frisse tegenzin genoegen genomen met een punt, toen invaller Ricardo Vaz Té de wedstrijd in de voorlaatste minuut alsnog in het voordeel van de bezoekers besliste.

Kuyt zag het lijdzaam aan. Hij maakte halverwege de tweede helft plaats voor Pierre Webó. Door de nederlaag heeft 'Fener' nu twee punten achterstand op Galatasaray en één op Besiktas. Akhisar schoot omhoog naar de middenmoot.