20.03.2015 16:59

WK 2018 begint en eindigt in de hoofdstad

Zowel de openingswedstrijd als de finale van het Wereldkampioenschap 2018 worden afgewerkt in Moskou. Dit heeft de FIFA vrijdagmiddag bekend gemaakt. De wedstrijden worden gespeeld in het Luzhniki, een stadion met een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers.

CSKA Moskou en het nationale elftal van Rusland werken normaal gesproken hun wedstrijden af in het stadion. De openingswedstrijd wordt op 14 juni 2018 gespeeld, terwijl een maand later, op 15 juli, de twee beste landen gaan strijden voor de wereldbeker in het stadion.

Naast de openingswedstrijd en de finale, wordt ook één halve finale gespeeld in het Luzhniki. De andere halve finale wordt afgewerkt in Sint-Petersburg, in het stadion van Zenit. Het Luzhniki kreeg grote bekendheid in 2008, toen de finale van de Champions League werd gespeeld in Moskou.

Toentertijd stonden Manchester United en Chelsea tegenover elkaar, met Edwin van der Sar in het doel bij de Manchester United en superster Cristiano Ronaldo, die toen nog actief was in de Premier League. United won de finale uiteindelijk na strafschoppen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner