28.03.2015 12:26

Van Gaal trots op award: "Schept een band"

Louis van Gaal mocht zaterdagochtend de Anton Geesink Award in ontvangst nemen. De trainer van Manchester United en oud-bondscoach van het Nederlands elftal kreeg de award onder andere voor zijn beslissingen op het Wereldkampioenschap in Brazilië.

Anton Geesink Award is in het leven geroepen voor mensen die iets betekend hebben voor de sport. "Ik vind het bijzonder dat ik de Anton Geesink Award krijg. De paden die Anton Geesink heeft gelopen zijn niet altijd geëffend geweest, net als de mijne. Dat schept een band", vertelde de Nederlandse oefenmeester na het krijgen van de award.

De beslissing van Van Gaal om in de laatste minuut van de verlenging tegen Costa Rica zijn eerste keeper, Jasper Cillessen, naar de kant te halen om Tim Krul in te zetten was één van de criteria om Van Gaal te nomineren voor de prijs. Krul staat bekend om zijn kwaliteiten op het gebied van penalty's en stopte er in de kwartfinale tegen Costa Rica ook twee, waardoor Nederland uiteindelijk derde op het eindtoernooi kon worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner