29.03.2015 20:45

Van Gaal schaft strafschoppenserie liever af

Als het aan Louis van Gaal lag, werden er nooit meer penalty's genomen om een wedstrijd te beslissen. De oud-bondscoach en trainer van Manchester United vindt dat de methode vanaf elf meter niets met het voetbalspel te maken heeft.

"Ik vind niet dat je een wedstrijd zo moet laten eindigen", is Van Gaal duidelijk. "Penalty's hebben niets met het spel te maken en ik denk dat je altijd het voetbalspel moet spelen om een beslissing te forceren. Strafschoppen zijn slechts een onderdeel", legt de Nederlander zijn motivatie achter de uitspraak uit in het kinderprogramma Zapp.

"Maar ik kan het niet in mijn eentje veranderen, dat vind ik wel jammer." Van Gaal kroonde zich tot een held van het Nederlands publiek door op het Wereldkampioenschap in Brazilië in de laatste minuut van de blessuretijd Jasper Cillessen naar de kant te halen, om zo Tim Krul, die sterker is in het keren van strafschoppen, in te brengen. Tegen Costa Rica was deze tactiek zeer succesvol, want de reservedoelman stopte twee penalty's.

"Ik heb toen nog geprobeerd om enige invloed uit te oefenen door de keeper te wisselen, maar ik heb liever geen penalty's", zijn echter de duidelijke woorden van Van Gaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner