27.04.2015 21:26

Beşiktaş passeert Galatasaray op doelsaldo

Beşiktaş is in de Turkse Süper Lig terug op de eerste plaats. Door een benauwde zege op degradatiekandidaat Karabükspor (2-1) passeerde het team van coach Slaven Bilic rivaal Galatasaray maandag weer op doelsaldo. Beide clubs uit Istanbul hebben 61 punten, één meer dan Fenerbahçe. De winnende treffer kwam ver in blessuretijd op naam van Cenk Tosun.

De Canadees Atiba Hutchinson (ex-PSV) opende de score namens de thuisclub halverwege de eerste helft. Vlak voor rust moest Karabükspor met tien man verder. Doelman Boy Waterman kreeg rood omdat hij hands zou hebben gemaakt buiten zijn strafschopgebied. Na een klein uur werd het personele evenwicht hersteld. De scheidsrechter stuurde ook Necip Uysal, net ingevallen bij Besiktas, uit het veld. Tien minuten voor tijd maakte Musa Cagiran gelijk. Een punt was Karabükspor uiteindelijk niet gegund.