10.05.2015 20:10

Beşiktaş weet bikkelhard duel niet te winnen

Beşiktaş heeft zondagavond de koppositie in de Turkse competitie uit handen gegeven. De ploeg van coach Slaven Bilic kwam op eigen veld tegen middenmoter Gaziantepspor niet verder dan 1-1.

José Sosa bracht de thuisclub snel op voorsprong, waarna John Chibuike vlak voor de rust gelijk maakte. Na de rust vielen er alleen nog tien gele kaarten, waarvan acht voor de bezoekers. Twee van de acht kaarten waren voor Chibuike. Gaziantepspor moest daardoor verder met tien man. Beşiktaş kon vanaf de 82e minuut ook met een man meer de winnende treffer niet forceren.

Beşiktaş zakte naar de derde plaats, met een punt minder dan Fenerbahçe en twee minder dan koploper Galatasaray. Fenerbahçe behaalde zaterdagavond een moeizame zege bij Sivasspor (2-3). Mehdi Taouil en Cicinho brachten Sivasspor tot twee keer toe op voorsprong. Diego en invaller Webo tekenden voor de gelijkmakers van Fenerbahçe, waarna Moussa Sow in de 87e minuut voor opluchting zorgde. Dirk Kuyt begon op de bank bij Fenerbahçe. De toekomstig spits van Feyenoord mocht na 67 minuten invallen.

Galatasaray won vrijdag met 1-0 van Konyaspor.