21.05.2015 18:33

Luís Figo uit race om voorzitterschap FIFA

In navolging van Michael van Praag heeft ook Luís Figo zich donderdag teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA. De 42-jarige Portugees maakte dat op Facebook bekend. Figo gelooft niet in een eerlijke verkiezing, schrijft hij. "Dit proces lijkt in niets op een verkiezing", aldus de oud-voetballer van onder meer FC Barcelona en Real Madrid.

Van Praag trok zich donderdagochtend al terug. Na het afhaken van Figo heeft de zittende FIFA-voorzitter Sepp Blatter op 29 mei alleen nog concurrentie van de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein. Die geeft later op donderdag samen met Van Praag een persconferentie in Amsterdam. De drie uitdagers van Blatter bespraken vorige week tijdens een geheime ontmoeting in Zwitserland hun kansen. De conclusie luidt dus dat Bin Al-Hussein de meest geschikte kandidaat is om het tegen Blatter op te nemen.

Figo trekt na zijn rondgang over de wereld langs alle confederaties harde conclusies. "Ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe bondsvoorzitters de FIFA-leiders de ene dag vergeleken met de duivel en de andere dag in het openbaar ineens met Jezus Christus." De Portugees vindt het bovendien heel vreemd dat Blatter overal het woord mocht voeren, terwijl de drie andere kandidaat-voorzitters alleen in Europa spreektijd kregen. "En er is geen enkel publiek debat gevoerd. Dat kan toch niet bij de verkiezing voor een van de belangrijkste organisaties ter wereld?"

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner