22.05.2015 16:29

Sneijder : "We willen de vierde ster winnen"

Wesley Sneijder is op weg om kampioen te worden van Turkije. Dit weekend staat het belangrijke duel met Beşiktaş op het programma. "Als we die winnen zijn we zo goed als zeker kampioen", zegt Sneijder.

In gesprek met Metro laat Sneijder weten dat dit kampioenschap erg belangrijk is. Hij werd in zijn seizoen ook al kampioen van Turkije. "Maar dit jaar leeft het meer. Vanaf het begin van het seizoen is de druk er. Als wij kampioen worden krijgen we de vierde ster op het shirt. Hetzelfde geldt voor Fenerbahçe. Galatasaray wil natuurlijk de eerste club zijn. Alles moet wijken voor die ster."

In Turkije leeft Sneijder als een superster. De aanvallende middenvelder wordt regelmatig tegengehouden voor een foto. Een oplossing zou zijn als hij per privé-jet zou vliegen. "Dat vind ik zonde van mijn geld. Als ik ben geland, is een pet voldoende", aldus Sneijder. "Die trek ik over mijn ogen en dan kijk ik naar beneden. Het enige waar ik op moet letten is dat ik wel iets met lange mouwen draag, aangezien mijn tattoos erg herkenbaar zijn."

"Soms regel ik een mannetje bij de douane die mij via een sluiproute weg krijgt als ik in Istanbul aankom. Maar als ik eerlijk ben is het ook een heel dubbel gevoel. Als je midden in de hectiek zit, wil je er zo snel mogelijk uit. Maar als het voorbij is, voel ik me ook trots. Want ze doen het uit liefde, omdat ze me goed vinden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner