26.05.2015 09:32

Balende Kuyt: "Niet het mooiste weekend"

Dirk Kuyt (l.) van Fenerbahce in duel met AS Roma-speler Ashley Cole (r.) in de Champions League wedstrijd. (19-08-2014)
Dirk Kuyt (l.) van Fenerbahce in duel met AS Roma-speler Ashley Cole (r.) in de Champions League wedstrijd. (19-08-2014)

Het was geen lekker weekend voor Dirk Kuyt. De aanvaller verspilde het kampioenschap met  Fenerbahçe en zag zijn toekomstige ploeg Feyenoord uitgeschakeld worden in de play-offs om Europees voetbal door sc Heerenveen.

"Ik had hier met een titel willen afsluiten", aldus Kuyt in gesprek met Radio 1. Fenerbahçe kwam afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel tegen İstanbul Başakşehir FK (2-2, red.). Kuyt zag bovendien vier (!) medespelers uit het veld worden gestuurd met een rode kaart. Concurrent Galatasaray won met 2-0 van Beşiktaş en kan daardoor niet meer worden ingehaald.

Voor het gelijkspel tegen İstanbul Başakşehir FK moest Kuyt al een tegenslag verwerken. Feyenoord werd uitgeschakeld door sc Heerenveen. "Het was inderdaad niet het mooiste weekend", vervolgt de aanvaller. "Ik had nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen, maar de ploeg heeft veel kwaliteiten en daarom heb ik vertrouwen in de toekomst. De laatste zeven wedstrijden waren niet goed, maar daarvoor heb ik spelers met veel potentie gezien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner