09.06.2015 11:34

"Die goal had ook van een vent kunnen zijn"

Daniëlle van de Donk (m.) feliciteert Lieke Martens (l.) met haar doelpunt tijdens het WK-duel Nieuw-Zeeland - Nederland. (07-06-2015)
Daniëlle van de Donk (m.) feliciteert Lieke Martens (l.) met haar doelpunt tijdens het WK-duel Nieuw-Zeeland - Nederland. (07-06-2015)

Willem van Hanegem keek zondagnacht naar de Nederlandse vrouwen op het WK in Canada. Van Hanegem zag een aantal leuke dingen, maar het niveau viel 'de Kromme' toch tegen.

"Het viel me niet echt mee, al kan dat ook door het hoge verwachtingspatroon komen", vertelt de oud-middenvelder aan het Algemeen Dagblad. "Met die goal die ze maakten, was niks mis. Die had ook van een vent kunnen zijn. Maar ik vond de tweede helft niet om over naar huis te schrijven. Ze kwamen toen bijna niet meer aan aanvallen toe."

"Nederland staat bekend om zijn voetballend vermogen, maar het was vooral tegenhouden", vervolgt Van Hanegem. "En dat terwijl we met Manon Melis en die kleine van FC Twente (Shanice van de Sanden, red.) snelle speelsters hebben met wie je goed kunt counteren. De volgende ronde halen wordt moeilijk. Canada en China lieten in de eerste wedstrijd soms aardige dingen zien. De speelsters van China zijn ook nog eens fysiek sterk."

Van Hanegem biecht: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik vroeger helemaal niks had met vrouwenvoetbal. Ik kan me herinneren dat ik de speelsters van Oranje een jaar of dertig geleden voor het eerst zag trainen in Zeist. Toen moest ik wel eens lachen. Het is een stuk professioneler geworden. Sommige speelsters hebben echt wel een goede balbehandeling. Met mannen moet je het niet vergelijken, maar ik heb ook wel eens naar Brazilië tegen China gekeken dat ik dacht 'hé, dat is een aardig niveau.' Bleken het vrouwen te zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner